President als eerste gevaccineerd in Indonesië

ANP Producties | Bron: ANP

In Indonesië is het vaccineren tegen het coronavirus begonnen. President Joko Widodo kreeg in het presidentieel paleis de allereerste prik.

"Vaccinatie is belangrijk om de keten van de coronabesmettingen te doorbreken, om bescherming en veiligheid te bieden aan elke Indonesiër en om het economisch herstel te versnellen", zei hij.

Indonesië gebruikt het Chinese vaccin van Sinovac Biotech. Het land wil beginnen met het vaccineren van bijna 1,5 miljoen mensen die in de gezondheidszorg actief zijn. Daarna zijn niet zoals in de meeste landen de ouderen aan de beurt, maar de beroepsbevolking.

Indonesiërs tussen de 18 en 59 jaar krijgen dus voorrang op ouderen. Die beslissing rust deels op het feit dat er niet genoeg gegevens zijn uit onderzoeken zijn over de werkzaamheid van Chinese vaccin bij ouderen. President Widodo valt met zijn 59 jaar nog net binnen die groep.

Het land van 275 miljoen inwoners heeft relatief weinig gevallen van het coronavirus vastgesteld. Met in totaal iets meer dan 858.000 besmettingen staat Indonesië op de wereldranglijst net onder Nederland. De gezondheidsautoriteiten wijten bijna 25.000 sterfgevallen aan het coronavirus.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.