Bond cabinepersoneel bezorgd over vluchten naar VK en gaat in gesprek met KLM

ANP
SCHIPHOL

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) maakt zich grote zorgen over het blijven doorvliegen op het Verenigd Koninkrijk, momenteel de brandhaard van een nieuwe en besmettelijkere coronavariant. De vakbond voor stewards en stewardessen wil hierover snel overleggen met KLM. Later op woensdag staat al een gesprek met de luchtmaatschappij gepland.

Er is inmiddels reeds een aantal vluchten naar Britse bestemmingen geannuleerd. Voor de overgebleven vluchten moeten passagiers een negatieve coronatest overleggen voordat ze aan boord mogen. De VNC wil echter zekerheid dat passagiers daadwerkelijk recent een negatieve test hebben ondergaan, en dat dit goed wordt geborgd en gecontroleerd.

Ook is er volgens de VNC behoefte aan meer duidelijkheid over hoe KLM stewards en stewardessen tegen de Engelse variant op het coronavirus denkt te kunnen beschermen, zowel aan boord maar ook op nog eventuele nachtstops. Met de informatie die de bond nu heeft kan VNC naar eigen zeggen nog geen standpunt innemen over of het nog wel verantwoord is voor het cabinepersoneel om naar Groot-Brittannië te vliegen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.