Organisatie Eurosonic Noorderslag trots op digitale editie

ANP Producties | Bron: ANP

De organisatie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) is er trots op dat het is gelukt een digitale editie van het vier dagen durende festival neer te zetten. De 35e editie van het Groningse festival stelt traditiegetrouw opkomend talent centraal.

De organisatie vond het vooral belangrijk om door te gaan in een periode dat veel artiesten zonder werk zitten omdat optredens massaal zijn geschrapt. Normaal gesproken treden er zo’n 350 artiesten tijdens ESNS, op maar de organisatie heeft dit jaar een iets minder brede line-up met 189 acts. De Europese muzikanten die centraal staan op Eurosonic zijn gevraagd zichzelf op te nemen, de Nederlandse artiesten komen wel naar Groningen, al zijn alle optredens vooraf opgenomen.

Op Eurosonic treden onder anderen Altin Gün, Blanks, Daði Freyr, Eefje de Visser, Meetsysteem, Nana Adjoa en Nea op. Tijdens Noorderslag op zaterdag zijn acts te zien als Bilal Wahib, Froukje, Kevin, Rolf Sanchez, Son Mieux, Tim Dawn en Yade Lauren. Ook worden er diverse prijzen uitgereikt, zoals de Popprijs en Pop Media Prijs.

ESNS duurt van woensdag tot zaterdag en is te volgen via NPO 3FM, NPO 3 en de Europese radiozenders. Daarnaast worden de sets gratis gestreamd op het onlineplatform van het festival.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.