Britse premier Johnson wil toch '24/7' laten vaccineren

ANP Producties | Bron: ANP

De Britse premier Boris Johnson staat toch open voor een voorstel om rond de klok mensen te laten vaccineren tegen het coronavirus. "We gaan zo snel mogelijk naar 24/7", verzekerde hij het parlement.

Oppositiepartij Labour stelde onlangs al voor om ook 's nachts mensen te laten inenten. Johnson had daar aanvankelijk geen oren naar. Hij stelde dat daar weinig animo voor zou zijn. Zijn regering staat echter onder grote druk om sneller mensen te vaccineren. Johnson zou volgens Britse media nu toch groen licht hebben gegeven voor een proefproject waarbij dat ook 's nachts wordt gedaan.

De Britse autoriteiten begonnen vorige maand met vaccineren. Ze hebben tot dusver ongeveer 2,4 miljoen mensen ingeënt tegen het coronavirus. Het is de bedoeling dat medio februari zo'n 14 miljoen mensen zijn gevaccineerd.

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Het officiële dodental is inmiddels de 80.000 voorbij. Sommige ziekenhuizen hebben geen plek meer in hun mortuaria. De autoriteiten moeten daardoor naarstig op zoek naar andere locaties waar lichamen opgeslagen kunnen worden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.