Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft verder dalen. Het totaal aantal opgenomen Covid-patiënten in Nederland bedraagt 2554, dat is 13 minder dan zaterdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Zondag zijn 212 nieuwe Covid-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 73 minder dan zaterdag. Van hen zijn er 25 opgenomen op de ic, 19 minder dan zaterdag en 187 in de kliniek, 54 minder dan zaterdag. Gemiddeld zijn er deze week minder nieuwe opnames dan vorige week.

In totaal liggen nu 704 coronapatiënten op de ic. De Covid-bezetting op de ic blijft hoog, waardoor er meer Covid-patiënten dan non-Covid-patiënten liggen. Er liggen 7 Nederlandse Covid-patiënten op de ic in Duitsland. Zaterdag zijn 12 patiënten naar ziekenhuizen in andere regio's vervoerd met inzet van het LCPS.

"We lijken licht over de top van het plateau te zijn. In de afgelopen week is het aantal opgenomen Covid-patiënten met 5 procent gedaald. Deze daling is het meest uitgesproken in de kliniek, het aantal opgenomen ic-patiënten toont nog slechts een geringe daling", stelt het LCPS.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.