Opnieuw drukte verwacht in natuurgebieden bij Haarlem; PWN sluit uit voorzorg speeltuin bij het Wed in Overveen

De afgesloten speeltuin bij het Wed.© eigen foto

Marlies Vording
Haarlem/regio

Ook vandaag wordt door het zachte winterweer drukte verwacht in de natuurgebieden rondom Haarlem, al komt er neerslag deze kant op. Waterleidingbedrijf PWN sluit uit voorzorg de speeltuin bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen.

De parkeerplaats blijft vooralsnog wel open. ,,De speeltuin trekt veel aan. Verderop bij het Wed is wel ruimte om afstand te houden. En als het toch uit de hand loopt - wat zaterdag niet het geval was - kan je altijd nog op de dag zelf maatregelen treffen’’, aldus een woordvoerder.

Bij het Wed werd gisteren volop gewandeld en gesport.© eigen foto

Recreanten wisten Buitenplaats Elswout in Overveen gisteren ook goed te vinden. ,,Het was druk’’, vertelt een woordvoerder van Staatsbosbeheer, die de wandelaars wel begrijpt. ,,Het is gewoon prachtig weer.’’

Van een afsluiting is ook daar geen sprake. ,,Maar de burgemeester gaat uiteindelijk over de openbare orde.’’ Daarnaast wijst ze op het ’waterbed-principe’, dat hoe dan ook moet worden voorkomen. ,,Als je het ene gebied afsluit, krijg je meer drukte in een ander gebied.’’

Zaterdag was het op de toegangswegen naar natuurgebieden en Zandvoort druk. Op de N201 en N200 stonden files. Ook waren de parkeerterreinen vol.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.