Minder druk in sneeuwgebied rond Vaals

ANP Producties | Bron: ANP

Het besneeuwde landschap rond de Zuid-Limburgse dorpen Vijlen en Vaals trok zondag minder bezoekers dan de twee dagen daarvoor. "Het was er stukken rustiger", vatte burgemeester Harry Leunessen van Vaals rond 16.30 uur zondagmiddag samen. Ook het aantal bekeuringen wegens wildparkeren nam fors af.

Zo schreven boa's zaterdag nog 104 beuringen uit wegens foutparkeren, zondag kregen slechts vier automobilisten een bekeuring, zei Leunessen. "Het was zondag wel druk, maar anders dan zaterdag, toen we werden overspoeld."

Toch reden ook zondag veel mensen naar de plek waar de enige sneeuw in Nederland lag, het heuvellandschap bij de Duits-Belgische grens rond het Drielandenpunt. Bij een rotonde op de Rijksweg hielden verkeersregelaars auto's aan. De handhavers vroegen de mensen op een andere dag terug te komen. Ook wezen ze de inzittenden er op dat er streng wordt gehandhaafd op foutparkeren.

Leunessen denkt dat er na dit weekend geen sneeuw meer ligt in de heuvels rond Vaals.

Ook in andere delen van Nederland was het druk. Veel mensen trokken naar natuurgebieden in onder meer Brabant. Ook in Lage Vuursche (provincie Utrecht) was het weer druk, hoewel de gemeente zondagochtend nog had opgeroepen om niet met de auto naar het gebied te komen. Zaterdag moest het gebied worden afgesloten omdat teveel bezoekers met de auto waren gekomen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.