Na weken van louter trainen spelen hockeysters van Bloemendaal gelijk tegen Laren

Ankelein Baardemans probeert namens Bloemendaal te scoren.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Drie maanden geleden speelde Bloemendaal de laatste competitiewedstrijd. De 0-1 zege op Laren had als gevolg, dat ’Damus’ de coronabreak inging met een zevende plek op de ranglijst. ,,Jammer dat we toen moesten stoppen, we zaten in een goede flow.”

Er klonk voor aanvang van de oefenwedstrijd tegen datzelfde Laren (2-2) zondagmiddag teleurstelling door in de stem van Jeroen Visser. ,,We hadden in zeven wedstrijden alle topploegen gehad”, aldus de coach. ,,Na de winst tegen Laren hadden we negen punten. In de weken daarna stonden confrontaties op het programma tegen ploegen waartegen wij meer punten zouden kunnen pakken.” Het virus gooide alles overhoop. ,,Nogmaals, jammer.” Na een korte pauze werd die uitspraak stevig genuanceerd. ,,Nou ja, ik baalde daar stevig van.”

Drie maanden geen wedstrijden betekende niet dat er niks gebeurde met stick en bal. Visser: ,,We hebben veel met twee- en viertallen getraind, altijd in lijn met de corona-maatregelen. Dat was niet optimaal, maar had zijn positieve kanten. Zo hebben we veel met kleine groepen, of soms individueel, op techniek geoefend. Balaannames, hoge ballen, de manier van slaan en meer. Basale zaken, maar toch goed om eens extra aandacht aan te schenken.”

Collectief

Eind december mocht de groep weer collectief aan de slag. Zondag werd die periode afgesloten met de eerste wedstrijd sinds oktober. In de confrontatie tegen Laren was de start niet optimaal. Na zes minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, toen Maxime Kerstholt de bal ongehinderd achter Danique Visser mocht prikken. Waarna de Bloemendaalse goalie de 0-2 voorkwam en de gastvrouwen het initiatief pakten. Met prima spel werd tot de rust energiek de weg naar de Larense cirkel gezocht. Daar echter hielden de goede bedoelingen op, scoringskansen kon Bloemendaal niet creëren.

Na de thee was het goede eraf bij de thuisploeg. Het tempo zakte en het aantal fouten steeg. Toch kwam de ploeg op gelijke hoogte. Demi Hilterman sloeg een door Ankelein Baardemans versierde strafcorner binnen. Vlak voor het einde van het derde kwart nam Laren opnieuw een voorsprong. Bente van der Veldt verschalkte Diana Beemster, die in de tweede helft de plek innam van Danique Visser. Bloemendaal sprak vervolgens alle reserves aan om niet te verliezen. Dat lukte. In de dying seconds knalde Hilterman, opnieuw uit een strafcorner, de verdiende 2-2 tegen de plank.

Sophie Goorhuis (20) kwam dit seizoen over van Laren naar ’t Kopje. ,,Het was bijzonder om tegen mijn oude club te spelen,” klonk het. ,,In oktober hebben we al tegen ze gespeeld, dus de stress was er vandaag wel af.” Goorhuis, die elf jaar bij Laren actief was en studeert aan de Johan Cruyff Academy, herinnerde zich goed hoe het voelde om van club te veranderen. ,,Superspannend. Maar ik heb het naar mijn zin bij Bloemendaal.”

oefenhockey vrouwen

BloemendaalLaren 2-2

6. Kerstholt 0-1, 40. Hilterman 1-1 (sc), 51. Van der Veldt 1-2, 70. Hilterman 2-2 (sc).

Meer nieuws uit Sport Regionaal