Coronacijfers zondag: Aantal coronabesmettingen schommelt in Haarlemse regio

© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

1 / 2
Marlies Vording
Haarlem

Het aantal positief geteste inwoners blijft in de Haarlemse regio schommelen.

Op zaterdag kregen 63 Haarlemmers te horen dat zij besmet waren met het coronavirus. Dat is het hoogste aantal in een week tijd.

Op zondag werden echter maar 36 inwoners positief getest. Dat komt neer op een gemiddelde van 22,1 besmette inwoners per 100.000 inwoners. Er zijn de afgelopen drie dagen echter geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest.

In de gemeente Haarlemmermeer is het gemiddelde aantal besmette inwoners per 100.000 inwoners afgelopen weekeinde flink gestegen ten opzichte van vrijdag. Het gemiddelde lag voor het weekeinde op 14,7, maar ligt inmiddels op 32,7 besmettingen per 100.000 inwoners.

Opvallend is het aantal virusdeeltjes dat de afgelopen tijd in het Haarlemmermeerse rioolwater is aangetroffen. Dat ligt met ruim 441 deeltjes per 100.000 inwoners zo’n 2,5 keer hoger dan in buurgemeente Haarlem.

Heemstede kampt met een stijging van het aantal besmettingen, al gaat het per saldo om kleine aantallen. Op zondag ging het om 10 nieuwe, geregistreerde besmettingen, terwijl op zaterdag 6 personen te horen kregen dat zij het virus bij zich droegen.

In Hillegom zijn op zaterdag 13 personen positief getest en op zondag 12.

Het aantal coronabesmettingen per dag per 100.000 Haarlemmers.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.