Vliegtuig vermist na opstijgen in Jakarta

ANP Producties | Bron: ANP

Een vliegtuig met circa zestig passagiers van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air wordt sinds kort na het opstijgen in Jakarta vermist. Van de Boeing 737-500 is niets meer vernomen sinds het slechts 20 kilometer van de luchthaven boven de zee in buurt van het eiland Lancang vloog, zo meldden plaatselijke media.

De luchtvaartautoriteiten zijn op zoek naar het 26 jaar oude toestel dat op weg was naar het 700 kilometer noordelijker gelegen Pontianak in de provincie West-Kalimantan op het eiland Borneo.

Vlucht 182 van Sriwijaya Air zou volgens het vluchtschema zaterdag om 13.40 uur lokale tijd (07.40 uur Nederlandse tijd) vertrekken voor de vlucht naar Borneo, blijkt uit gegevens van website FlightRadar24. Het toestel verloor volgens de website na het opstijgen meer dan 3300 meter hoogte in minder dan een minuut. Het laatste contact met het toestel was om 14.40 uur lokale tijd, aldus woordvoerster Adita Irawati van het Indonesische ministerie van transport.

Op sociale media zijn beelden te zien van gevonden brokstukken, maar het is nog niet duidelijk of deze afkomstig zijn van het verongelukte toestel.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.