Kindernamen Emma en Noah zijn weer de populairste namen

© Archieffoto

Sophie van den Berg
Haarlem

Baby's die vorig jaar zijn geboren hebben het vaakst de namen Emma en Noah gekregen, zo blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Deze twee namen waren vorig jaar ook het populairst. 825 keer gaven ouders hun kind de naam Noah. Vorig jaar was dat 785 keer. Ouders gaven de naam Emma 685 keer aan hun kind. Dat was vorig jaar iets meer, namelijk 731 keer.

Sinds 2020 plaatst de SVB geen lijst meer met namen die specifiek voor een jongen of meisje zijn bedoeld. De namen op dit lijstje kunnen namelijk gegeven worden aan een meisje, een jongen of aan allebei.

Na Noah en Emma staat Julia derde en Mila vierde. Julia stond in 2018 op nummer een. Sophie blijft ook nog steeds in trek. Deze naam is namelijk 647 keer aan een kindje gegeven.

Naast de lijst met 25 populairste namen van 2020, heeft de SVB ook een speciale lijst op de site gezet met namen die het populairst waren onder jongens én meisjes. De namen Sam en Isa scoren daarbij het hoogst. De naam Sam is namelijk aan honderd meisjes en 538 jongens gegeven. Aan 304 meisjes en 25 jongens is de naam Isa gegeven.

In 2020 zijn in Nederland, tot en met november, 167.157 baby’s geboren: 85.540 jongens en 81.617 meisjes.

De SVB kan de lijst met populaire kindernamen geven, omdat de organisatie de kinderbijslag uitbetaalt en inzicht krijgt in welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.