'Aantal opgenomen coronapatiënten lijkt licht over top te zijn'

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2756 mensen vanwege het virus. Dat zijn er 71 minder dan op woensdag en 126 minder dan op dinsdag. "Er liggen nu ongeveer evenveel Covid-patiënten in de ziekenhuizen als negen dagen geleden, op 29 december. We zitten nu dus op een plateau en lijken zelfs licht over de top te zijn, die op 5 januari lag", stelt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 2052 coronapatiënten, 79 minder dan op woensdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares steeg wel licht, van 696 naar 704. Gemiddeld zijn er minder nieuwe opnames dan vorige week, constateert het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Negentien mensen zijn afgelopen etmaal overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land. Dat moet de druk op intensive cares en verpleegafdelingen gelijkmatig spreiden. Die verplaatsingen begonnen in september. Sindsdien zijn meer dan 2000 mensen verdeeld over het land. Acht mensen liggen momenteel in Duitsland in een intensive care.

Ziekenhuizen hebben momenteel 2183 verpleegbedden en 170 plekken op de ic's over, zowel voor coronapatiënten als voor mensen met andere aandoeningen. Dat komt neer op gemiddeld ongeveer twintig bedden per ziekenhuis.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.