Acute zorg verwacht maandag laatste lading vaccins

ANP Producties | Bron: ANP

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) verwacht maandag de laatste lading vaccins binnen te krijgen die is bestemd voor de groep medewerkers in de acute zorg.

Na het verkrijgen van de laatste doses vaccins denkt het LNAZ het inenten van het ziekenhuispersoneel snel af te ronden. "Het verloopt heel snel en voorspoedig, de bereidheid om te vaccineren is erg hoog onder het medisch personeel."

Op de eerste dag van vaccinatie zijn woensdag volgens de woordvoerder 6000 personen ingeënt. In totaal komen er 30.000 medewerkers uit de acute zorg in ziekenhuizen en bij ambulancediensten in aanmerking voor een prik. Daarvoor zijn 33.000 vaccins gereserveerd.

Meer locaties open

Het LNAZ gaat ervan uit dat het aantal gezette vaccinaties donderdag een stuk hoger zal liggen dan de 6000 prikken van woensdag. "Nu kunnen ziekenhuizen al vroeg op de dag beginnen met vaccineren", aldus de woordvoerder. "Bovendien doen er een stuk meer ziekenhuizen mee. Volgens planning hebben de kleinere ziekenhuizen pas vandaag hun eerste lading vaccins gekregen."

Op de eerste GGD-locatie die prikt, in Veghel, zijn woensdag tijdens de allereerste dag van de vacinatiecampagne in totaal 36 mensen ingeënt. De zorgverleners konden er nog niet voluit aan de slag omdat er een enorme belangstelling was van de media. Donderdag worden er twaalf mensen per uur gevaccineerd en net als donderdag zal het centrum ook vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur open zijn.

Vrijdagochtend gaan ook priklocaties open in Rotterdam en Houten. Vanaf medio januari moet er overal in |Nederland door de GGD worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 afspraken gemaakt met mensen die daarvoor een oproep hebben gekregen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.