Haarlemmermeers bedrijventerrein De Liede krijgt rondweg, Spaarnwouderweg vier maanden afgesloten

De omleidingsroute.© gemeente Haarlemmermeer

Bart Boele
Vijfhuizen

Bedrijventerrein De Liede krijgt een rondweg. Voor de aanleg van de laatste stukken moet verkeer vanaf 18 januari vier maanden lang soms een fink stuk omrijden.

Delen van de rondweg zijn al aangelegd en in gebruik genomen, bijvoorbeeld om bij het nieuwe distributiecentrum van DPD te komen. Tot nu toe is de Spaarnwouderweg de belangrijkste route om om het bedrijventerrein te komen. Niet alleen bij de tientallen autosloperijen die er zijn te vinden, maar ook bij de vestigingen van aannemers.

De transformator van Tennet op De Liede West is inmiddels in gebruik genomen. Daar omheen is een deel van de rondweg al aangelegd. Wie straks over de Spaarnwouderweg onder de N205 door naar De Liede krijgt heeft als de rondweg klaar is de keuze om links- of rechtsaf te slaan. Linksaf langs de Tennet-vestiging of rechtsaf naar een nieuwe weg die de komende maanden wordt aangelegd. Op het terrein waar DPD is gevestigd, De Liede Noord, komen die wegen bij elkaar.

De gebruikelijke route via de Spaanwouderweg is de komende vier maanden afgesloten. Wie vanuit Vijfhuizen naar De Liede wil moet omrijden via de A9, de A200, de brug over de Ringvaart en de Zwanenburgerdijk.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.