Aanklager Washington noemt 40 aanklachten 'nog maar het begin'

ANP Producties | Bron: ANP

De waarnemend hoofdaanklager van de Amerikaanse hoofdstad Washington zegt dat er tot nu toe veertig mensen zijn aangeklaagd vanwege hun rol bij de bestorming van het Capitool. Michael Sherwin noemt dit "nog maar het begin" van de juridische actie rond de rellen van woensdag.

Volgens de aanklager komen er snel nog eens vijftien aanklachten bij. Een persoon werd vlakbij het Capitool aangehouden met een militair wapen en een Molotovcocktail. Sherwin zegt dat honderden mensen sociale media aan het doorspitten zijn op zoek naar betrokkenen bij de aanval op het parlementsgebouw.

De hoofdaanklager zegt dat er uit kantoren van meerdere Congresleden spullen zijn gestolen. Onder meer documenten en elektrische apparaten. Volgens hem komt daardoor mogelijk de nationale veiligheid in gevaar, omdat er ook geheime documenten lagen.

Samenzwering

"We moeten nu gaan uitzoeken wat er precies is gestolen en wat voor informatie op die apparaten stond", aldus Sherwin.

Sherwin zei donderdag dat het een optie is om mensen aan te klagen voor samenzweren tegen de regering, ook kunnen mensen worden aangeklaagd voor het rellen en het deelnemen aan een opstand.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.