Webwinkels met Trump-merchandise offline gehaald

ANP Producties | Bron: ANP

Webwinkels die merchandise verkopen van de Amerikaanse president Donald Trump zijn offline gehaald door Shopify, dat de sites beheert. Volgens het Canadese bedrijf zijn de acties van Trump onacceptabel. De president zette zijn aanhangers woensdag aan tot een mars naar het Capitool in Washington die uitmondde in een bestorming van het parlementsgebouw.

Wie nu de site Trumpstore.com probeert te bezoeken, krijgt de melding dat deze webwinkel niet langer beschikbaar is. Volgens Shopify zijn alle door het bedrijf beheerde webwinkels die zijn gelieerd aan Trump nu gesloten. Volgens een woordvoerster heeft Trump de regels voor klanten van het bedrijf geschonden door aan te zetten tot geweld.

Trumps aanhangers drongen het Capitool binnen om te voorkomen dat het Congres de uitslag van de presidentsverkiezingen in november formeel zou vaststellen. De zittende president erkent de winst van zijn Democratische rivaal Joe Biden nog altijd niet. Hij herhaalde tijdens de rellen via social media zijn claim dat Biden door verkiezingsfraude heeft gewonnen, zonder dat daar bewijs voor is.

Opjutten

Facebook en Twitter schorsten daarop de accounts van Trump al op de socialmediaplatforms. Ze wilden zo voorkomen dat hij via de platforms opnieuw aanhangers opjut om democratische processen met geweld te dwarsbomen. Facebook verlengde de blokkade zelfs tot onbepaalde tijd.

Online zijn er overigens nog veel andere kanalen om Trump-spullen te kopen. Onder andere via webwinkels van Amazon zijn de kenmerkende rode petjes met zijn slogan Make America Great Again verkrijgbaar.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.