Haarlemse gemeenteraad roept burgemeester Wienen ter verantwoording over demonstratie: extra raadsvergadering op donderdag

De demonstratie.© Foto Michel van Bergen

Marlies Vording
Haarlem

De Haarlemse gemeenteraad houdt donderdagmiddag een extra raadsvergadering. De geconstateerde overtredingen van de coronarichtlijnen tijdens de demonstratie van Vrouwen voor Vrijheid op het Vlooienveld van afgelopen zondag, staan daarin centraal.

De vergadering is uitgeroepen op verzoek van bijna alle fracties. De bijeenkomst begint om 16.30 uur en duurt tot circa 18.30 uur. Raadsleden voelen burgemeester Jos Wienen aan de tand over de kwestie.

Bij het protest waren zondagmiddag zo’n 1750 aanwezigen. Bezoekers hielden tijdens de demonstratie niet voldoende afstand en knuffelden elkaar. Ondanks de drukte en de herhaaldelijke schending van de coronamaatregelen greep de gemeente pas op het laatste moment in.

Lokaal, regionaal en landelijk heeft dat veel ophef veroorzaakt. Op de sociale media geven zorgmedewerkers daarnaast aan dat zij zich in de kou voelen gezet door de gemeente Haarlem.

De extra raadsvergadering is donderdagmiddag live te volgen via haarlem.notubiz.nl/dashboard

Na de bijeenkomst staan ook nog de raadscommissies Ontwikkeling en Samenleving op de agenda.

Lees ook: Haarlemse burgemeester doet muziek bij protestacties in de ban: ’Demonstratie had festivalachtige trekjes’

Lees ook: Drukte bij demonstratie op het Vlooienveld in Haarlem: weinig afstand, geen mondkapjes maar wel omhelzingen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.