Politie stuit op hennepkwekerij in Halfweg, vier verdachten aangehouden

Internetredactie
HALFWEG

De politie heeft maandag in Zwanenburg vier personen aangehouden na de vondst van een hennepkwekerij in een woning aan de IJweg. De politie kwam het viertal en de hennepkwekerij bij toeval op het spoor na een controle van een personenauto.

In de auto vonden politieagenten verschillende voorwerpen die gebruikt worden bij het opzetten van een hennepkwekerij, zoals armaturen. Ook rook het in de auto sterk naar hennep. De bestuurder van de auto, een 36-jarige man uit Giessenburg, is daarbij aangehouden.

De agenten wisten te herleiden waar de man vandaan was gekomen, de betreffende woning aan de IJweg in Zwanenburg. In de woning troffen de politieagenten een hennepkwekerij met ruim 150 hennepplanten-en stekken, die verspreid waren over verschillende ruimtes. Ook bleek dat zij in de woning illegaal stroom aftapten. De energiemaatschappij heeft daar aangifte tegen gedaan.

In de woning waren drie mannen aanwezig, die naast de eerdere verdachte allen zijn aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Aalst, Haaften en Zwanenburg van 50, 39 en 27 jaar oud. Na verhoor en nader onderzoek op het politiebureau zijn zij voorlopig vrij. De politie heeft de hennep in beslag genomen, net zoals de kwekerij en de daarbij horende apparatuur.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.