Ziekenhuizen begonnen met vaccineren personeel

ANP Producties | Bron: ANP

In heel Nederland beginnen ziekenhuizen in de loop van de dag met het vaccineren tegen het coronavirus, nu de eerste coronaprik in Veghel gezet is. Het UMC Maastricht is voor zover bekend als eerste ziekenhuis in Nederland al begonnen met vaccineren.

Om 10.30 uur kreeg de eerste medewerker in UMC Maastricht een vaccinatie toegediend. In Amsterdam wordt rond het middaguur de eerste vaccinatie in het AMC gezet. Het LUMC Leiden volgt naar verwachting rond 13.00 uur.

De vaccins kwamen woensdagochtend vanuit het landelijk distributiepunt in Oss aan bij tien traumacentra, waarna de doses verdeeld worden over heel Nederland. Het Erasmus MC in Rotterdam ontving de lading voor 9.00 uur 's ochtends. De eerste prik wordt daar om 14.00 uur verwacht. Ook in het Haaglanden Medisch Centrum Den Haag en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg worden op dat tijdstip de eerste vaccinaties gezet.

Hoe laat er precies gevaccineerd wordt in ieder ziekenhuis, is nog niet overal duidelijk. Dat hangt af van het tijdstip waarop de vaccins binnenkomen.

In de ziekenhuizen krijgen medewerkers uit de directe Covid-zorg en ambulancepersoneel de komende dagen een prik.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.