Alsnog finale Rob Acda Award in Haarlems Patronaat, maar dan op zondag 28 februari 2021 en zonder publiek

De band Mantra won de Rob Acda Award in 2016.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Peter Bruyn
Haarlem

Tot tweemaal toe kon de finale van de jaarlijkse Rob Acda Award wegens de coronamaatregelen afgelopen jaar geen doorgang vinden. Nu is er alsnog besloten dat er komende maand een eindstrijd en daarmee een winnaar komt van het Haarlemse popmuziekconcours 2020.

De finale vindt op zondag 28 februari zonder publiek plaats in Patronaat, maar zal via een livestream te volgen zijn. Najaar 2019 en in de eerste maanden van afgelopen jaar plaatsten zich zes regionale popbands middels vier voorronden voor de finale: CHARLOT, Minor Citizen, POM, Noys, 3 Point Landing en Kendolff. Drie van deze artiesten en gezelschappen zullen eind februari ’s middags spelen en de andere drie ’s avonds.

’s Avonds laat wordt de uitslag bekend gemaakt. Voor de winnaar van de naar de eerste programmeur van het Patronaat vernoemde popaward ligt een aantal prijzen te wachten. Traditiegetrouw is de hoofdprijs het openingsconcert verzorgen van het jaarlijkse Bevrijdingspop op 5 mei. Hoe dat festival er dit jaar uit gaat zien is nog niet duidelijk, maar de organisatie buigt zich over diverse scenario’s. Zie voor aanvangstijden finale Rob Acda Award www.patronaat.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.