Republikeinse politici: dit moet stoppen

ANP Producties | Bron: ANP

Republikeinse politici veroordelen de bestorming van het Capitool door aanhangers van hun partijgenoot president Donald Trump. "Geweld en anarchie zijn onaanvaardbaar. We zijn een land van wetten. Dit moet nu stoppen", schreef senator Tom Cotton uit Arkansas. Een andere Republikeinse senator, Ron Johnson, liet weten: "Alsjeblieft, als je in of bij het Capitool bent, heb respect voor ordehandhavers en ga vreedzaam uiteen."

Ook andere Republikeinen lieten van zich horen. "Ik veroordeel elke vorm van geweld en intimidatie. Dit is onaanvaardbaar", stelde senator Steve Daines uit Montana.

Senator Ted Cruz uit Texas, een van de belangrijkste medestanders van Trump, liet weten: "Geweld is altijd onaanvaardbaar. Zelfs als de gemoederen hoog oplopen. Iedereen die betrokken is bij geweld, vooral tegen de politie, moet vervolgd worden." Senator Bill Hagerty uit Tennessee, een andere belangrijke bondgenoot van Trump, stelt: "Wat nu gebeurt bij het Capitool is niet vreedzaam, het is geweld. Ik veroordeel het. We zijn een land van wetten en dit moet stoppen."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.