Uitvallen Huntelaar vergroot aanvallende problemen van Ajax [video]

Vlnr: Dario Del Fabro van ADO Den Haag en Klaas-Jan Huntelaar.© EPA

ANP
AMSTERDAM

Klaas-Jan Huntelaar is deze week uitgevallen op de training van Ajax. Het is onduidelijk of de spits beschikbaar is voor de topper van zondag met PSV.

Koploper Ajax leeft met aanvallende problemen toe naar het duel met de nummer 2 van de Eredivisie uit Eindhoven. Centrumaanvallers Lassina Traoré en Brian Brobbey zijn ook nog niet fit en ook David Neres heeft de groepstraining nog niet hervat.

Volgens trainer Erik ten Hag speurt Ajax op dit moment de transfermarkt af. "Neres is voor ons een heel belangrijke speler. Hij is nog niet terug in de teamtraining, dus dat noodzaakt ons om uit te kijken op de transfermarkt. Maar dat is niet zo makkelijk", vertelde hij aan Ajax TV.

"Als er een kans voor het oprapen ligt, dan zullen we toeslaan", aldus Ten Hag. "We zijn ons aan het oriënteren en meer dan dat. De kans dat het gaat gebeuren, acht ik op dit moment niet zo groot. Een speler met die kwaliteiten op die positie ligt in januari niet voorhanden. Dus zullen we het met deze groep moeten gaan doen. De medische staf maakt op dit moment overuren om alle jongens zo snel mogelijk weer aan boord te krijgen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ajax werd de afgelopen weken in veel Braziliaanse media in verband gebracht met spits Brenner Souza da Silva van São Paulo. Christian Eriksen mag vertrekken bij Internazionale maar een terugkeer van de Deen naar Amsterdam lijkt niet haalbaar voor Ajax.

PSV leeft met een nagenoeg fitte selectie toe naar de uitwedstrijd tegen Ajax. De van blessures herstelde Eran Zahavi, Érick Gutiérrez, Ryan Thomas en Mauro Juniór trainden woensdag volledig mee.

Ook Marco van Ginkel nam deel aan het partijspel. Hij kwam in de eerste helft van het seizoen nog niet in actie voor de club uit Eindhoven. Armando Obispo en Yorbe Vertessen begonnen ook aan de groepstraining. Zij sloegen het afsluitende partijspel nog over.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen