Coronacijfers blijven schommelen in de regio Haarlem: na enkele dagen daling nu weer meer besmettingen

Het verloop van het aantal besmettingen in Haarlemmermeer.© Bron: RIVM

Leontien van Engelen
Haarlem

Hoewel landelijk het aantal nieuwe coronapatiënten het afgelopen etmaal afnam, is er in Haarlem en Haarlemmermeer na een paar dagen daling weer een stijging te noteren.

Vanaf oudjaar zette het aantal dagelijks nieuw geconstateerde coronabesmettingen in zowel de Spaarnestad als de poldergemeente een aardig dalende lijn in, maar zondag bleken er toch weer meer nieuwe patiënten geturfd te zijn. Haarlem steeg van 44 op zaterdag naar 60 op zondag, Haarlemmermeer ging van 46 op zaterdag naar 57.

De overige gemeenten in de regio zagen het aantal nieuwe besmettingen iets dalen op zondag. Zandvoort telde 2 nieuwe patiënten (zaterdag 3), Bloemendaal 7 (11), Heemstede 8 (9) en Hillegom 9 (was 11).

Landelijk werd het afgelopen etmaal 7438 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is een daling met bijna 1200 ten opzichte van zaterdag. Dat blijkt uit cijfers over het aantal positieve tests van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In 24 uur tijd stierven 47 patiënten aan de gevolgen van het coronavirus. Zaterdag waren dat er 38, vrijdag, op de eerste dag van het nieuwe jaar, 98. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms overigens pas na een tijdje doorgegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.