Manifestatie Vrouwen voor Vrijheid op Vlooienveld in Haarlem: ruim 1700 mensen aanwezig [video]

Manifestatie Vrouwen voor Vrijheid op het Vlooienveld© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Leontien van Engelen
Haarlem

De beweging Vrouwen voor Vrijheid is zondagmiddag rond één uur begonnen met hun aangekondigde manifestatie op het Vlooienveld in Haarlem. Uiteindelijk deden naar schatting ruim 1700 mensen mee.

Vanaf een groot podium worden diverse toespraken gehouden. Op het Vlooienveld zijn de gewone coronamaatregelen van kracht, maar die worden niet goed nageleefd. Mensen staan dicht bij elkaar en er worden handen geschud. Na een oproep van de organisatie gaan deelnemers wel iets verder uit elkaar staan, maar nog wordt de anderhalve meter vaak niet in acht genomen. De sfeer is gemoedelijk.

De organisatie wil een kritisch geluid over de coronamaatregelen laten horen. De gemeente Haarlem heeft de vergunning voor de manifestatie afgegeven. Het recht op demonstratie gaat boven de coronamaatregelen.

Het doel van de manifestatie is volgens Vrouwen voor Vrijheid ’een betere waarborg van onze grondrechten’ te krijgen. En ’er moet intensiever worden gezocht naar alternatieven voor de nu geldende coronamaatregelen’.

(Tekst gaat door onder de foto)

Manifestatie Vrouwen voor Vrijheid op het Vlooienveld© United Photos/Toussaint Kluiters

Organisator Sascha van Westen zei in een eerder interview in deze krant een duizendtal deelnemers te verwachten. Eerder werden manifestaties georganiseerd in het Utrechtse Park Lepelenburg en in Amsterdam op het Museumplein. Daar kwamen beide keren zo’n vijftienhonderd deelnemers op af.

Lees ook Drukte bij demonstratie op het Vlooienveld: weinig afstand, geen mondkapjes maar wel omhelzingen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.