Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Verenigde Staten

ANP Producties | Bron: ANP

De Verenigde Staten hebben zaterdag een recordaantal nieuwe besmettingen genoteerd. In één dag werden volgens het Covid Tracking Project meer dan 275.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld.

De Verenigde Staten zijn wereldwijd het hardst getroffen door het coronavirus. Meer dan 20 miljoen mensen zijn besmet geraakt en volgens de Johns Hopkins Universiteit zijn ongeveer 350.000 mensen in de VS overleden aan de gevolgen van Covid-19. De universiteit in Baltimore noteerde ook een toename van ruim 270.000 nieuwe gevallen. Het hoogste aantal dat hiervoor op één dag was vastgesteld was iets minder dan 250.000 nieuwe besmettingen op 18 december vorig jaar.

In de afgelopen weken nam het aantal besmettingen weer fors toe in de VS. De Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci waarschuwde kort na de kerstdagen al dat het ergste van de pandemie waarschijnlijk nog moet komen, doordat het virus door de reisbewegingen rond de feestdagen verder is verspreid.

Het Amerikaanse Covid Tracking Project noteerde voor 2 januari 275.897 nieuwe besmettingen, maar wees er tegelijkertijd op dat de gegevens door late meldingen vanwege de vakantiedagen kunnen afwijken. Volgens de gegevens zijn er 2.367 nieuwe coronadoden en liggen er ruim 123.000 mensen in de VS in het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.