Verkiezingsstrijd Persoon van het Jaar nadert hoogtepunt: stembus nog slechts enkele dagen geopend

Thomas Adamidis won de verkiezing in 2019. Wie wordt zijn opvolger?© Archieffoto

Leontien van Engelen
Haarlem

Nog tot donderdag 7 januari middernacht is de stembus geopend voor de verkiezing Persoon van het Jaar 2020. Eén kandidaat is duidelijk favoriet, maar de race is nog niet gelopen.

Ruim 4800 stemmen zijn al uitgebracht op de verschillende kandidaten, blijkt uit een tussenstand van zondagmiddag.

De kandidaat die bovenaan staat, heeft een behoorlijke voorsprong opgebouwd ten opzichte van de nummers twee tot en met vijf. Het aantal stemmen voor hen ligt allemaal dicht bij elkaar. Toch is de strijd nog helemaal niet gestreden, in die laatste dagen kan nog van alles gebeuren.

Uit de tussenstand van zondagmiddag blijkt namelijk dat deze laatste periode vooral op de overige kandidaten wordt gestemd en minder frequent op de koploper. Het tekent de spanning die alleen maar toeneemt richting de ontknoping.

De Persoon van het Jaar-verkiezing van Haarlems Dagblad is op zaterdag 19 december van start gegaan. De verkiezing wordt al enkele jaren gehouden, maar is dit jaar vooral ook bedoeld om het coronajaar toch op een positieve manier af te sluiten.

In totaal zijn negen kandidaten uit de regio van de Spaarnestad genomineerd voor de titel.

We noemen ze nog even in overigens volstrekt willekeurige volgorde: Jeffrey Parmentier (18), Marlies ter Borg (71), Birgit Ente (32), Hans Goes (54), Leontine Trijber (61), Daphne Sijmonsbergen (48), Dick Klootwijk (64), Emma Westermann (38) samen met Jacques Overtoom (72) en als laatste een groep van zes scholieren van het Rudolf Steiner College onder aanvoering van Fien Capellen.

Hier zijn de interviews met alle genomineerden nog eens na te lezen voor hen die hun favoriet nog moeten kiezen.

Stemmen kan zoals gezegd nog tot en met donderdag 7 januari om middernacht. Lezers kunnen dat hier doen of via de stembonnen uit de papieren krant. Die kunnen tot en met donderdag in de bus worden gestopt bij de redactie van Haarlems Dagblad aan het Stationsplein 114 in Haarlem.

De winnaar krijgt naast eeuwige roem ook een fraai cadeau van de krant.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.