Telstar neemt revanche op oorwassing van vorig jaar en stuurt NEC met 5-2 naar huis [video]

Velsen-Zuid

Telstar heeft een knappe overwinning geboekt op NEC In eigen huis werd het liefst 5-2 voor Telstar. Daarmee nam het revanche op de 1-7 nederlaag van vorig jaar.

Vorige jaar zat tegen NEC alles tegen. De Nijmegenaren schoten acht keer op doel en daarvan gingen er zeven in.

De eerste tien minuten werd Telstar onder druk gezet en kwam het totaal niet in het spel voor. Toch was het Telstar dat wat gelukkig op voorsprong kwam.

NEC-keeper Norbert Alblas werkte de bal onbedoeld in de voeten van Gyliano van Velzen. Die was koeltjes en tekende voor zijn derde treffer van het seizoen.

Ook het tweede doelpunt van Telstar ontstond uit een fout van keeper Alblas. Hij kon een schot van Adshead niet controleren, waarna Van Velzen vanuit buitenspelpositie afrondde. Scheidsrechter Ruperti keurde het doelpunt ten onrechte goed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De derde treffer van Telstar kwam wel uit eigen kracht tot stand. Liesdek gaf prachtig voor op Plet, die de 3-0 maakte.

Trainer Rogier Meijer greep in de rust in met drie wissels. De bezoekers gingen meer risico nemen en dat werd beloond met een treffer via oud-Telstar-speler Terell Ondaan. Telstar had het lange tijd lastig met het hoge tempo van NEC.

Naar mate de Nijmegenaren meer risico namen, ontstond er meer ruimte voor Telstar. Daar ging het goed mee om. Een voorzet van Fernandes werd via Welat Cagro uiteindelijk door invaller Soto afgerond en vervolgens maakte Plet zijn tweede van de dag na een goede solo van invaller Cas Dijkstra.

Oud-Telstar-speler Elayis Tavsan bepaalde met een knap afstandsschot de uitslag op 5-2.

Telstar Schendelaar; Fernandes, Bronkhorst, Benamar, El Yaakoubi (81. Vlijter), Liesdek (81. Berenstein); Adshead (66.Dijkstra), Cagro, Najah (89. Taha); Van Velzen (66. Soto), Plet

NEC Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Bukusu (46. De Wolf), Elkarouani (76. Culhaci); Tavsan, Bruijn, Vet (46. Proper), Sellouf (46. Ondaan); Okita, Janga

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen