Spannende strijd bij verkiezing Persoon van het Jaar in Haarlemse regio: duidelijke koploper, maar alles is nog mogelijk

Marlies Vording
Haarlem

De teller staat maandagochtend op 3666 stemmen voor de Persoon van het Jaar-verkiezing van Haarlems Dagblad. Een van de kandidaten is met 919 stemmen duidelijk de koploper, maar de ervaring leert dat er in de komende weken nog veel kan veranderen.

Na de nummer een valt een flink gat. Qua stand liggen de nummers twee, drie en vier met 578, 481 en 417 stemmen dicht bij elkaar. Het blijft echter een spannende strijd, want in voorgaande edities van de verkiezing zetten kandidaten in de laatste dagen een eindsprint in.

Alle negen genomineerden hebben inmiddels meer dan honderd stemmen binnen weten te slepen.

De reacties van lezers over de kandidaten zijn stuk voor stuk lovend. Het gros is kort maar krachtig, zoals ’is een fenomeen’, ’topper’, ’heel bijzonder’ of ’goed initiatief’.

Sommige lezers klommen in de pen om hun favoriet een warm hart toe te dragen. ’Dat ze ondanks een pittige baan en een druk gezinsleven toch de tijd en energie heeft gehad zich in te zetten voor anderen’, schrijft een Haarlemmer. ’Geweldige man die altijd klaarstaat altijd voor de buurt, vooral voor de oudjes’, oordeelt een ander.

De traditionele Persoon van het Jaar-verkiezing van Haarlems Dagblad is op zaterdag 19 december van start gegaan. De wedstrijd is bedoeld om het coronajaar toch op een positieve manier af te sluiten. In totaal zijn negen kandidaten uit de regio van de Spaarnestad genomineerd voor de titel.

Stemmen kan nog tot en met donderdag 7 januari om middernacht. Lezers kunnen dat hier doen of via de stembonnen uit de krant. Die kunnen in de bus worden gestopt bij de redactie van Haarlems Dagblad aan het Stationsplein 114 in Haarlem.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.