’Zolang ik in Nederland ben verander ik niet van club en blijf ik bij Houtrak’

Ronny Giezen: ,,Ik golf al jaren met dezelfde set. Clubs gaan naar je hand staan.”© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jan Warmerdam

Naam: Ronny Giezen

Leeftijd: 23 jaar

Woonplaats: Haarlem

Sport: Golf

Staat van dienst: In 2017 en 2018 landskampioen met Houtrak, waar hij 10 jaar lid is.

Een caddy of zelf golfclubs sjouwen?

,,Het is altijd fijn om een caddy in de buurt te hebben. Niet zozeer om mijn clubs te dragen, dat doe ik overigens meestal zelf. Meer omdat ik het prettig vind om met een deskundig iemand te kunnen sparren over de te volgen tactiek.”

Ieder jaar een nieuwe set clubs of jarenlang dezelfde?

,,Ik golf al jaren met dezelfde set. Clubs gaan naar je hand staan. In de jeugd, toen ik nog in de groei was, moest ik vaker clubs vernieuwen. Nu is dat niet zo snel nodig. Het is ook kostbaar, hoewel ik tegenwoordig een sponsor heb die dat voor zijn rekening neemt.”

Vervelender: een triple bogey of een airshot?

,,Een triple bogey. Want dan ben je drie slagen meer kwijt, bij een airshot één. Het gebeurt natuurlijk allebei soms toch. Dergelijke missers brengen bij mij wel altijd een soort schaamtegevoel teweeg.”

Houtrak of Spaarnwoude?

,,Houtrak. Niet zozeer de baan zelf, hoewel die er vaak beter bij ligt dan Spaarnwoude. Het gaat mij vooral om de sfeer bij de club. Ik heb er sterker het topsportgevoel. Dat ligt mij beter, Spaarnwoude is meer recreatief.”

Zelf koken of eten bestellen?

,,Zelf koken, dat is een hobby van me. Ik heb ook nog een tijd ergens in een keuken gewerkt. Aziatische gerechten maken is favoriet en ik ga met plezier een middag de keuken in om stoofvlees te maken.”

Tot je 95ste bij Houtrak golfen of ooit elders?

,,Zolang ik in Nederland ben verander ik niet van club en blijf ik bij Houtrak. Maar ik wil professioneel golfer worden en verhuis daarom over een paar jaar misschien wel naar Spanje. Dat is toch een warmer land met betere weercondities, waardoor het makkelijker is om een betere golfer te worden.”

Ooit meedoen aan de Masters of is dat een brug te ver?

,,Het is een droom van mij, meedoen aan de Masters. De beste vijftig golfers van de wereld zijn daar. Om op dat niveau te komen, is niet eenvoudig. Ik heb wat dat betreft nog een lange weg te gaan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal