Zwemmer Marc Evers toont zich tevreden na OKT in Rotterdam

Marcel Tabbers
Rotterdam

Bij de Rotterdam Qualification Meet heeft Marc Evers zich weer goed kunnen testen in wedstrijdverband. De 29-jarige Hillegommer was al geplaatst voor de Paralympische Spelen en mag zich daar opmaken voor een optreden op de 200 wisselslag, 100 rugslag en de 100 schoolslag.

De focus voor Evers lag op het bemachtigen van een vierde startbewijs. Hij kwam echter 0,4 seconden tekort op de 100 vlinderslag (58,74). ,,Dit was een seconde sneller dan vorig jaar. Dus dat is prima. Bij de Swim Cup in april heb ik nog een kans op kwalificatie. Hopelijk mag er dan weer publiek bij, want ik vond dit lege zwembad maar sfeerloos. De aanmoedigen van de mensen op de tribune vind ik altijd inspirerend’’, aldus Evers die zich op gaat maken voor zijn derde Paralympische Spelen. In Londen was er goud op de 100 rugslag en Rio de Janeiro leverde de titel op de 200 wisselslag op.

Hoopgevend

In Rotterdam klokte Evers op die 200 wisselslag 2.14,76. Iets langzamer dan de richttijd (2.13,62) voor Tokio. Hetzelfde gebeurde op de 100 schoolslag (1.07,81), waar 1.01,47 een vereiste was. ,,Het is allemaal iets beter dan vorig jaar. Dat is hoopgevend na zo’n lange en vreemde periode. Dit goede vertrouwen neem ik mee naar huis’’, concludeerde Evers tot slot.

In Rotterdam waren ook startbewijzen te vergeven voor het Europees kampioenschap dat in mei plaatsheeft in het Hongaarse Boedapest. Imani de Jong wist een startbewijs te bemachtigen na een persoonlijk record (8.46,72) op de 800 vrije slag. Op de slotdag lukte het niet de limiet te zwemmen op de 400 vrije slag. De 4.17,09 was wederom een persoonlijk record. ,,Ik denk dat ik tevreden mag zijn met de resultaten. Het was fijn om weer eens een echte wedstrijd te kunnen zwemmen. Ondanks de strenge maatregelen blijft het toch het leukste dat er is. Lekker racen tegen elkaar’’, aldus de 18-jarige zwemster van ZPCH uit Hoofddorp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal