Coronacijfers woensdag: opvallende daling aantal nieuwe coronagevallen in regio Haarlem, landelijk stijgen besmettingen weer

Een verpleger test een zorgmedewerker in een teststraat.
© Foto ANP
Haarlem

Vrijwel overal in de regio daalde het aantal coronabesmettingen van dinsdag op woensdag. Alleen in Hillegom was er een lichte stijging. Opmerkelijk, want landelijk is het aantal nieuwe coronagevallen weer toegenomen.

Haarlem (18) en Haarlemmermeer (29) hebben een stuk minder coronabesmettingen dan een dag eerder. Toen waren het er respectievelijk 38 en 54. Ook in Bloemendaal is er op woensdag een flinke daling te zien (1 nieuwe besmetting tegen 11 op dinsdag). Net als in Zandvoort (2, was 6) en in Heemstede (3, was 8). In Hillegom (9) is het aantal met covid-19 besmette inwoners binnen de afgelopen 24 uur gestegen, dinsdag waren er 6 nieuwe besmettingen.

Landelijk

De daling in Haarlem en omgeving is opmerkelijk, want landelijk is het aantal nieuwe coronagevallen het afgelopen etmaal weer toegenomen, na een daling de voorgaande dag. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4947 positieve tests geregistreerd, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekend. Het aantal doden is wel gedaald (naar 74 van 90), evenals het aantal nieuwe ziekenhuisopnames (naar 74 van 81).

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.