Lichtpuntje voor horeca Haarlemmermeer: bij heropening mogen ondernemers en dorpshuizen weer ruime terrassen neerzetten

Volgend jaar ruime én volle terrassen in Hoofddorp?© Stockfoto van voor de coronapandemie

Wessel Mekking
Hoofddorp

Een lichtpuntje voor Haarlemmermeerse horecaondernemers en -gasten in moeilijke tijden. Zodra de cafés en restaurants weer open mogen, kunnen zij eventueel weer een ruim en coronaproof terras neerzetten.

Het Haarlemmermeerse college van B en W heeft de tijdelijke verruiming verlengd tot 1 oktober 2021. Het geldt niet alleen voor horecazaken, maar bijvoorbeeld ook voor dorpshuizen met een terras, licht een woordvoerster toe.

Sinds 1 juni mochten terrashouders in de poldergemeente een ruimer terras neerzetten dan voor de lockdown. Op die manier konden zij buiten gasten ontvangen, terwijl de 1,5 meter afstand kon worden gewaarborgd.

Ook in 2021 wil het college horecaondernemers meer ruimte bieden dan normaal en ’hen de mogelijkheid geven om hun verdiencapaciteit te optimaliseren’. Ze kunnen straks weer veilig en gastvrij hun gasten ontvangen, zo is de gedachte van B en W.

De verruiming wordt in juni geëvalueerd. Onder omwonenden, de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer en horecaondernemers is voldoende draagvlak voor de tijdelijke terrassen, aldus de gemeentewoordvoerster.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.