Het vinden van een stageplan is in deze tijd moeilijk. Speeddaten met bedrijven als Tata en HVC moet een uitkomst bieden

Het grote doel van stage lopen: werkervaring opdoen.
© archieffoto
IJmond

Voor studenten is het niet makkelijk om in deze coronatijd een geschikte stageplaats te vinden. Veel werknemers zitten thuis, begeleiding is moeilijk of bedrijven zijn aan het reorganisaties.

De studenten van de regionale studieverenigingen Technische Bedrijfskunde (svTBK) en Business Finance & Law (sv-BFL) hebben in samenwerking met docenten een online event georganiseerd waarbij studenten kunnen ontdekken dat er meer kan op het gebied van stagelopen.

Woensdag gaat het grote stage-event Mix @ Match x Connect2Busniss tussen 14 en 17 uur online live. Vanuit achttien verschillende studierichtingen techniek- en economie gaan 660 studenten met bijna zeventig bedrijven voor het vinden van een stageplek of afstudeeronderzoek. Onder de deelnemers zijn bijvoorbeeld Tata Steel, HVC en GP Groot.

Het evenement start 13.15 uur en duurt tot 17 uur. Het bestaat uit zeven rondes van online speeddaten tussen studenten en vertegenwoordigers van de bedrijven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.