Premium

Jaap Ploos van Amstel en Wim Borst vullen elkaar perfect aan bij Kruis-Weg68 in Haarlem. ’Hun werk heeft meer verwantschap dan je zou denken’

Het werk van Ploos van Amstel en Borst levert volgens galeriehouders Michel van Overbeeke en Joke Stoute ’een boeiend spanningsveld’ op.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Na het kleurrijke werk van eerst Stefan Kasper en vervolgens van Gerrie Hondius, is het nu de beurt aan meer ingetogen kunst. Het werk van Jaap Ploos van Amstel en Wim Borst komt samen in een duo-expositie bij Kruis-Weg68 in Haarlem.

Michel van Overbeeke runt sinds 2015 met Joke Stoute de galerie. De keuze om twee gerenommeerde Haarlemse kunstenaars als Ploos van Amstel - die afgelopen week 94 werd - en Borst samen te brengen is doordacht. ,,We wilden sowieso iets doen met het porseleinen werk van Wim Borst. Daar hebben we Jaap Ploos van Amstel toen bij gevraagd met zijn zwart-wit-tekeningen. Zij kenden elkaar nog niet persoonlijk, maar het klikte gelijk bij de eerste ontmoeting.’’ Het werk van beide kunstenaars levert volgens de galeriehouders ’een boeiend spanningsveld’ op.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.