Digitale Burgertafel: donderdagavond meepraten over toekomst luchtvaart

© ANP
Schiphol

Bij het opstellen van de Luchtvaartnota 2020-2050, die binnenkort in het parlement wordt behandeld, is de inbreng van de burgers te klein geweest. Dit stelt de Organisatie Burgertafel Luchtvaart. Daarom is er vanavond via een livestream op YouTube een digitale Burgertafel.

,,De visie in de Luchtvaartnota zal lange tijd van grote invloed zijn op onze samenleving in het gehele land. Daarom is het van groot belang dat burgers, politici en deskundigen hierover van tevoren met elkaar communiceren’’, stelt de organisatie. De Luchtvaartnota is volgens haar een verzameling van gegevens van onderzoeksbureaus die precies de vragen hebben beantwoord die het ministerie stelde. ,,Ze laten vaak het bredere plaatje niet zien.’’

In de online vergadering komen onder andere stikstofexpert Johan Vollenbroek, Erik Roelofsen van stichting Geluidshinder en econoom Walter Manshanden aan het woord. De toehoorders thuis kunnen via de livestream op YouTube meteen reageren. De Burgertafel Luchtvaart is van 19.30 tot 21.30 uur te volgen via Livestream Burgertafel.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.