Online ’winkelstraat’ in Haarlem via nieuwe website Mijnwinkel.nl

Mijnwinkel gaat dinsdag van start.

Mijnwinkel gaat dinsdag van start.© Foto Mijnwinkel

Sophie van den Berg
Haarlem

Online platform Mijndomein introduceert dinsdag Mijnwinkel.nl, een website waar lokale producten zijn te bestellen bij winkels uit de regio. Met het platform ondersteunt Mijndomein lokale ondernemers in de coronatijd.

Mijndomein heeft de online ’winkelstraat’ opgezet voor lokale ondernemers, zodat consumenten veilig producten kunnen bestellen. Tegelijkertijd is er de mogelijkheid voor ondernemers om hun producten te blijven verkopen tijdens de pandemie.

Het platform wil voornamelijk de lokale ondernemers steunen, zodat zij online niet hoeven op te boksen tegen giganten als Albert Heijn. Mijnwinkel is gestart met het aansluiten van meer winkels op de online winkelstraat, na een succesvolle testfase met enkele Haarlemse winkeliers.

Het initiatief gaat van start in Haarlem en Nijmegen. Voor deze twee steden is gekozen, omdat de bedenkers van Mijnwinkel hier goed bekend zijn en al eerder in deze steden projecten hebben gedaan.

Met het initiatief beperkt Mijndomein de drukte in de winkelstraten. Winkels die momenteel al deelnemen, zijn onder meer slagers, bakkers, kaaswinkels, drankwinkels en delicatessenzaken. Bijvoorbeeld chocolaterie Pierre, groenteboer Bonne Louise en bakkerij Vink. Op de website haarlem.mijnwinkel.nl is een overzicht te vinden.

Winkeliers in Haarlem kunnen zich bij het platform aansluiten via mijnwinkel.nl/winkel-aanmelden. Bezorgdienst Hurby brengt de boodschappen langs in heel Haarlem, Overveen, Bloemendaal, Aerdenhout en Heemstede.

Net als bij thuisbezorgd en dergelijke, berekent Mijnwinkel een commissie van 10 procent over de verkoopomzet.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.