Blueszanger Oscar Benton (71) overleden [video]

2017: Oscar Benton zingt, terwijl John Laporte speelt.

2017: Oscar Benton zingt, terwijl John Laporte speelt.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

IJmuiden

Blueszanger Oscar Benton is zondagavond in IJmuiden op 71-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Dat heeft zijn management gemeld. De muzikant brak eind jaren zestig door met zijn Oscar Benton Blues Band.

De in Haarlem geboren zanger werd met zijn Blues Band in 1968 tweede bij het Loosdrecht Jazzconcours. Dat leverde hem een platencontract op.

In 1981 gebruikte acteur Alain Delon Bentons acht jaar eerder opgenomen single Bensonhurst Blues prominent in zijn eerste zelf geregisseerde speelfilm Pour la Peau d’un Flic. In december 1981 stond het nummer op de eerste plaats van de Franse hitlijst. Het leverde Benton een gouden plaat op.

Toen zich geen commerciële opvolger voor de hit aandiende, haalde Benton zijn oude band weer bij elkaar en keerde hij terug naar het bluescircuit, totdat gezondheidsproblemen hem rond de eeuwwisseling parten gingen spelen.

Lees ook: Bluesmonument Oscar Benton: ’Ik zing alles, als het maar goed is’

Necrologie: Oscar Benton 1949 – 2020: Blueszanger die zich in zijn teksten inleefde zoals weinigen dat kunnen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.