Premium

De Zingende Krantenman Gustaaf is geliefd in de wijk: ’Als ik even stil ben en mijn gezang niet te horen is, roept iemand op straat: ’Wat is dat? Niet zingen?!’

Krantenbezorger Gustaaf Kouwenberg is nooit te beroerd voor een praatje.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Bijna iedereen in Schalkwijk kent hem: Gustaaf, De Zingende Krantenman. Sinds jaar en dag bezorgt hij kranten door weer en wind, maar is nooit te beroerd voor een praatje met een vriendelijk woord. In coronatijd is zijn beroep van vitaal belang. Een gesprek en vervolgens een middagje meefietsen met markante Haarlemmer Gustaaf Kouwenberg.

Op het moment dat hij ’s middags aan zijn wijk begint, heeft hij er al een dienst opzitten, die hij in de vroege ochtend heeft uitgevoerd. Hij bezorgt ’s ochtends Haarlems Dagblad en De Telegraaf in het centrum van Haarlem, en ’s middags Het Parool en NRC Handelsblad in verschillende delen van Schalkwijk. „Ik denk dat driekwart van de Schalkwijkers mij kent”, zegt hij niet zonder trots. Als ik even stil ben en mijn gezang niet te horen is, roept iemand op straat: ’Wat is dat? Niet zingen?!’ Maar dan zit mijn iPod net tussen het ene en het andere nummer in.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.