Ook boa's Rotterdam krijgen bonus van gemeente

Ook de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente Rotterdam krijgen een bonus van 300 euro netto van de gemeente. Eerder werd bekend dat de boa's in onder meer Amsterdam, Den Haag en Hilversum ook dit bedrag krijgen voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

"Sinds maart van dit jaar werken onze mensen van handhaving, dag in dag uit, in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. Dit doen zij vaak onder enorme druk. Ik ben trots op hoe onze handhavers deze belangrijke taak uitvoeren", stelt wethouder Bert Wijbenga van de gemeente Rotterdam.

De bonus voor de boa's volgt nadat woensdag een bonus werd beloofd aan agenten en alle andere politiemedewerkers als blijk van waardering van de "solidariteit en betrokkenheid" die zij de afgelopen tijd hebben laten zien, zo zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). De boa-bonden stelden dat die bonus dan ook aan boa's gegeven moet worden. Zij staan, zo stelt Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse BOA-bond "net als politieagenten, voorop bij het handhaven van de maatregelen tegen het coronavirus".

Vakbond BOA ACP heeft een dubbel gevoel van bij uitkeren van bonussen in deze tijd. Als de politie die verdient, dan de boa's ook, zegt woordvoerder Richard Gerrits. "Maar de achterban heeft er wel moeite mee dat we het over bonussen hebben, terwijl we in een crisis zitten en deze echt nog niet voorbij is. Er komen mensen zonder werk en geld thuis te zitten. Laten we eerst kijken hoe we er aan het eind van de crisis voorstaan, of er nog geld over is, en dan eventueel achteraf bedanken", zegt Gerrits.

De waardering hoeft voor boa's dan ook niet geldelijk te zijn, zegt Gerrits. "Een schouderklopje of dingen in regelgeving aanpassen, zoals een wapenstok regelen zodat ze zichzelf kunnen beschermen, daar hebben ze meer aan dan aan 300 euro", verwoordt Gerrits de discussie bij zijn achterban.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.