Haarlemmer Danny en Mr. Bigg herenigd, officier van justitie ziet niet genoeg bewijs voor mishandeling om hond definitief in beslag te nemen [video]

Danny met Mr. Bigg.
© Archieffoto Danny van Loevezijn.
Haarlem

Hond Mr. Bigg en zijn baasje Danny van Loevezijn zijn vrijdagmiddag herenigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De reu werd twee weken geleden in beslag genomen, omdat de Haarlemmer ervan werd beticht dat hij zijn huisdier had mishandeld.

De hond werd op vrijdag 23 oktober bij hem weggehaald na overleg met de officier van justitie. Na de inbeslagname deed de politie onderzoek naar de vermeende mishandeling.

Dat Mr. Bigg weg werd gehaald bij zijn baasje, leidde tot een storm van protest onder bekenden en sympathisanten van Van Loevezijn. De dag na de inbeslagname werd geprotesteerd voor het politiebureau aan de Koudenhorn. Ook werden achter ramen van huizen papiertjes opgehangen met de oproep Mr. Bigg vrij te laten.

Dat de hond terug is gekeerd bij zijn baasje, heeft niks te maken met deze acties, legt een woordvoerster van het openbaar ministerie uit. De officier van justitie zag na onderzoek te weinig bewijs voor de mishandeling van Mr. Bigg. Daarom besloot deze dat het huisdier terug mocht naar Van Loevezijn.

Die reageerde in een filmpje op social media uitzinnig op de terugkeer van zijn ’kindje’. De terugkeer van Mr. Bigg trok vrijdagmiddag veel bekijks bij het Nagtzaamplein.

De tijdelijk inbeslagname was rechtmatig, legt de woordvoerster van het OM uit. Het vermoeden van een mishandeling was reden om het beest ’zo snel mogelijk in een veilige situatie te krijgen en weg te halen bij zijn eigenaar’. ,,Wij realiseren ons dat dat vreselijk was voor meneer.’’ Het beest werd goed opgevangen door een gastgezin en onderzocht. De politie nam in het kader van het onderzoek feiten en omstandigheden onder de loep, licht een woordvoerster toe.

Lees ook: Haarlemmer Danny wil in beslag genomen bully Mr. Bigg terug: ‘Tweede Kamerlid gaat onderste steen boven halen’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.