Coronacijfers donderdag: Aantal besmettingen in Haarlem en omgeving stijgt weer

Het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners van Haarlem per dag.
© Afbeelding: RIVM
Haarlem

Het aantal coronabesmettingen in Haarlem en omgeving stijgt weer. Uit de cijfers van het RIVM bleek donderdagmiddag dat in het etmaal ervoor in de zes regiogemeenten 152 besmettingen waren vastgesteld. Een dag eerder was dat nog 128.

Onder de inwoners van Haarlem werden donderdagmiddag 59 nieuwe coronagevallen gemeld. Een dag eerder ging het nog om 46 besmettingen.

In Haarlemmermeer werden donderdag 70 besmettingen gemeld, een stijging van 8 ten opzichte van woensdagmiddag. Relatief gezien heeft de poldergemeente in de regio de meeste besmettingen, met 44 gevallen per 100.000 inwoners.

In Hillegom ging het donderdag om 7 coronagevallen (+4). In Zandvoort ging het aantal besmetting minimaal omhoog, van twee naar drie. De badplaats heeft van de zes regiogemeenten relatief gezien de minste besmettingen, namelijk zeventien per 100.000 inwoners.

In Bloemendaal was sprake van een lichte daling, van van zes naar vijf besmettingen. Ook onder Heemstedenaren werden donderdagmiddag minder coronabesmettingen gemeld, namelijk acht, één minder dan woensdag.

In Velsen daalde het aantal besmettingen tot 19 (-9). Het risiconiveau in de Veiligheidsregio Kennemerland wordt nog steeds bestempeld als ’zeer ernstig’.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.