Premium

Hoe komt de gemeente Haarlem tot drie mogelijke locaties in Oost en één in Noord voor de vestiging van Domus Plus of Skaeve Huse? Wat zijn dit voor plekken? Een reconstructie [video]

Locatie Noord Akendam
© Foto Richard Stekelenburg
Haarlem

Ruim anderhalf jaar zocht de gemeente Haarlem in het diepste geheim naar mogelijke locaties voor de vestiging van Domus Plus en Skaeve Huse. Eerdere ervaringen leerden dat voorzichtigheid geboden was. Direct omwonenden zijn nu eenmaal niet geneigd verslaafde daklozen met psychische problemen dan wel andere bewezen overlastgevers met open armen in hun buurt te ontvangen.

Ruim zestig mogelijke locaties werden in die anderhalf jaar onderzocht. Na alle geheimzinnigheid en uit voorzichtigheid betrachte stilte zijn nu vier locaties bekend gemaakt, waaruit er uiteindelijk twee gekozen zullen worden: bij boerderij Noord Akendam aan de Vergierdeweg, in het groen langs het fietspad aan de Robertus Nurksweg ter hoogte van de flyover, in het weiland bij de Nieuweweg, en bij de huidige waterzuiveringsinstallatie aan de Boerhaavelaan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.