79 nieuwe coronabesmettingen in de IJmond

Beverwijk

Het lijkt voorzichtig de goede kant op te gaan met de coronabesmettingen in de IJmond. Dinsdag kregen 79 inwoners te horen dat ze het virus opgelopen hebben. Dat zijn er weliswaar 23 meer dan maandag, maar verder is het het laagste aantal in twee weken.

Dat blijkt uit de cijfers van het coronadashboard van het RIVM. Velsen telde 30 nieuwe besmettingen, Beverwijk 15, Heemskerk 19, Castricum 14 en Uitgeest 2. Eén IJmonder, iemand uit Beverwijk, is met corona in het ziekenhuis opgenomen.

De afgelopen week zijn er gemiddeld 100 nieuwe besmettingen per dag. De cijfers over de afgelopen twee weken zijn nog wel opgelopen. In totaal zijn er 1232 nieuwe besmettingen in de IJmond gemeld tussen 21 oktober en 3 november (gemiddeld 88 per dag). Dat zijn er 347 meer dan de twee weken daarvoor, en dat waren er 495 meer dan de twee weken daar weer voor.

De afgelopen twee weken werden vijf inwoners van de IJmond in het ziekenhuis opgenomen vanwege covid 19, vijf minder dan de twee weken daarvoor. Er overleden drie IJmondenaren aan het coronavirus, net zo veel als twee weken daarvoor.

Bij de officiële cijfers moet altijd bedacht worden dat niet iedereen die besmet is zich laat testen.

In het rioolwater van Velsen zitten iets minder virusdeeltjes - al moet daarbij aangetekend worden dat de laatste meting van 11 oktober stamt. Toen zaten er gemiddeld 1662 virusdeeltjes in 1 millimeter rioolwater. In Beverwijk zaten er toen slechts 556 virusdeeltjes, en dat is redelijk stabiel. Ter vergelijking: in Zaanstad waren het er meer dan 4000 virusdeeltjes, in Haarlem meer dan 2000 en in Alkmaar bijna 700.

aantal_besmettingen_ken_ijc.pdf

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.