Premium

Liever vuurwerk voor de zorg dan vuurwerk in de stad. ’Er valt dit jaar niets te vieren’, vindt fitnessinstructeur Jeroen Schornagel

Jeroen Schornagel is actie begonnen om te doneren aan de zorg
© United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Hij ziet het als een ’geste naar de zorg’. Jeroen Schornagel roept vrienden, bekenden en eigenlijk iedereen op om dit jaar geen vuurwerk te kopen, maar het te doneren aan de zorg. Hij begon een inzameling om met name het Spaarne Gasthuis een blijk van waardering te geven. „Dat is tenslotte mijn ziekenhuis”, zegt Schornagel die in het fitnesscentrum waar hij werkt heel wat mensen ziet die revalideren van behandelingen in dat ziekenhuis.

„Via de sportschool ken ik ook verschillende verpleegkundigen”, zegt de fitnessinstructeur. „En van het weet ik hoe ontzettend druk ze het hebben. Ik ben zelf helemaal geen fan van vuurwerk afsteken maar nu, met de enorme corona-drukte vind ik het eigenlijk van de gekke dat rond oud en nieuw vuurwerk afgestoken zou moeten worden. Sterker: 2020 is een jaar dat het helemaal niet verdient om feestelijk te worden afgesloten. Er valt ongeveer niets te vieren.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.