IJmuidens bedrijf Strohm krijgt lening van 25 miljoen euro

Strohm in IJmuiden.
© Archief
IJMUIDEN

De IJmuidense ontwikkelaar van kunststofpijpleidingen Strohm heeft een lening van 25 miljoen euro ontvangen van zijn aandeelhouders. Het bedrijf, dat eerder deze maand van Airborne Oil & Gas naar Strohm werd omgedoopt, gaat het geld gebruiken om zijn capaciteit in de komende 1,5 jaar te verdrievoudigen.

Met de converteerbare lening, die nog voor de coronacrisis aan het begin van het jaar werd veiliggesteld, versterkt Strohm naar eigen zeggen zijn positie in koolstofarme energietransitie en hernieuwbare energiebronnen.

De kunststofleidingen worden gezien als revolutionair in de olie- en gaswinning, omdat ze veel langer meegaan dan de huidige varianten van staal die na verloop van tijd gaan roesten. Ook kan op grotere dieptes worden gewerkt dan met stalen buizen.

Ook wil het bedrijf geld steken in productontwikkeling voor nieuwe, opkomende sectoren die zich bezighouden met koolstofafvang, -gebruik en opslag. De installatie van een kunststof pijpleiding levert een 50 procent lagere koolstofvoetafdruk op, in vergelijking met stalen alternatieven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.