Overval bij boekhandel aan Gedempte Oude Gracht in Haarlem; dader op de vlucht met geldbedrag [update]

© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
1/5
HAARLEM

Een boekhandel is vrijdagmiddag overvallen aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. De dader was op de vlucht met een onbekend geldbedrag.

De overvaller liep rond 16.15 uur binnen en heeft het personeel bedreigd met een wapen, meldt de politie. Op dat moment waren ook klanten aanwezig in de winkel. De man vluchtte vervolgens via de Stoofsteeg. Er ontbreekt nog ieder spoor van hem.

De boekhandel en de directe omgeving waren afgesloten voor onderzoek. Er was een Burgernetmelding uitgegaan in de zoektocht naar de overvaller.

De politie zoekt naar een man van tussen 20 en 30 jaar. Hij heeft een blanke huidskleur en kort, donker haar. De dader droeg een zwarte jas met een brede witte streep over de mouwen. Ook had hij een zwarte broek aan. Mochten mensen hem zien, onderneem dan zelf geen actie, waarschuwt de politie.

De politie zoekt naar getuigen. Die kunnen bellen naar het nummer 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.

Ook wordt een oproep gedaan naar de twee klanten die zich tijdens de overval in de winkel bevonden om zich te melden bij de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.