Hinderlijk groepje jongeren keert zich tegen politie bij hotel in Zwanenburg, vier arrestaties

ZWANENBURG

Een groepje jongeren heeft zich woensdagavond tegen de politie gekeerd bij een hotel in Zwanenburg. Hierbij werd een ruit van een politieauto ingeslagen. Uiteindelijk zijn vier jongens opgepakt.

Dat meldt de politie Haarlemmermeer op Facebook.

De politie kreeg vanuit het hotel het verzoek om enkele vervelende jongeren uit het etablissement te verwijderen. Agenten troffen een groep jeugdigen aan in het hotel, een van hen bleek als vermist te zijn opgegeven. Deze persoon werd gevraagd om met de agenten mee te komen, maar de rest van de groep was het hier niet mee eens en keerde zich tegen de agenten.

Er werden spullen van het hotel vernield door de jongeren, een van hen sloeg een glas kapot en bedreigde de agenten daarmee. Hij dreigde dat hij hen zou neersteken. Er werd op de agenten gescholden en een ruit van een dienstvoertuig werd ingeslagen.

De agenten hebben versterking opgeroepen. Nadat er diverse eenheden ter plaatse waren gekomen, keerde de rust terug. Uiteindelijk zijn vier minderjarige jongens aangehouden, afkomstig uit Haarlem en Heerhugowaard.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.