Gehavend Telstar simpel uit de beker geknikkerd door Heracles Almelo: 3-0

Telstar, met tweede van rechts Shayne Pattynama, druipt af na de uitschakeling in de KNVB Beker.
© Foto Orange Pictures/Marcel ter Bals
1/2
Almelo

Het bekeravontuur zit er na een ronde alweer op voor Telstar. Heracles was te sterk voor de gehavende ploeg van Andries Jonker.

Telstar begon de wedstrijd zonder Benaissa Benamar. De sterkhouder achterin had ’s ochtends gezondheidsklachten gekregen. Hij onderging een coronasneltest en bleek positief te zijn.

Het betekende een flinke domper voor Telstar, dat ook achterin ook al aanvoerder Frank Korpershoek, rechtsback Ilias Bronkhorst (wel op de bank) en Vincent Regeling miste door blessures. Zo doende speelde Telstar met middenvelder Welat Cagro, Redouan El Yaakoubi en Siebe Vandermeulen als centrale verdedigers. Met deze formatie speelde het nog niet eerder. Ook spits Sebastian Soto ontbrak door ziekte.

De verdediging had het in de eerste helft erg lastig tegen Heracles. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer en daar had de verdediging van Telstar het uitermate lastig mee. In de tiende minuut schoot Teun Bijleveld op de paal vanuit een vrije trap. Ook Sinan Bakis was een paar keer dichtbij een treffer. De spits benutte na een klein half uur een strafschop nadat Shayne Pattynama ongelukkig hands had gemaakt.

Slechts een keertje wist Telstar eruit te komen. Het spitsenduo Glynor Plet en Gyliano van Velzen stormden met zijn tweetjes op het doel af. Plet ging voor eigen kans en schoot net over.

In de tweede helft nam Heracles wat gas terug, maar de thuisploeg bleef de wedstrijd domineren. Testar drong wel aan, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. In de 72e minuut werd balverlies van Siebe Vandermeulen hard afgestraft. Delano Burgzorg gaf de bal na een lange rush voor aan Rai Vloet die keurig afrondde. In blessuretijd maakte invaller Adrián Szoke er nog 3-0 van.

Het is voor de derde keer in vier seizoenen dat Telstar in de eerste ronde van de KNVB Beker wordt uitgeschakeld. In 2017 was VVSB te sterk en een jaar later werd het met 5-0 gedeklasseerd door de amateurs van AFC. Vorig seizoen versloeg Telstar in de eerste ronde Koninklijke HFC.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen