Glynor Plet keert terug met Telstar bij zijn oude club Heracles Almelo: ’Ik scoorde bij mijn debuut, dat gaf mij vertrouwen om te slagen in de eredivisie’

Glynor Plet scoorde twee keer bij zijn debuut in Almelo.
© Foto Orange Pictures
Velsen-Zuid

Glynor Plet heeft zijn oude ploeg Heracles Almelo in het hart zitten, maar hoopt die woensdagavond met Telstar pijn te doen in de eerste ronde van de KNVB Beker.

Gevraagd naar het hoogtepunt van twee jaar Heracles, veert de 33-jarige spits op. ,,Mijn debuut. Ik startte in de basis tegen Willem II. We wonnen met 3-0, ik maakte twee goals. Dat gaf mij toen zoveel vertrouwen om te slagen in de eredivisie.”

Plet kwam bij Heracles in 2010. In de twee jaar daarvoor had hij bij Telstar indruk gemaakt. Heracles haalde hem in eerste instantie als tweede spits. ,,Bas Dost was net vertrokken. Samuel Armenteros en ik waren aan het begin van het seizoen de enige aanvallers. Het plan van de club was om een eerste spits te halen. Wij zouden met zijn tweetjes uit moeten maken wie de tweede spits zou worden. In de voorbereiding liep het zo lekker dat ze besloten dat ze het met ons gingen doen.”

Plet brak in zijn tweede seizoen definitief door in Almelo. ,,Het eerste jaar was op en af, in het tweede knokte ik mij in de basis en verdiende ik een mooie transfer naar FC Twente. Dat lag wel gevoelig bij de supporters van Heracles, bij Twente waren ze daar minder mee bezig.”

,,Heracles is een warme club. Telstar in het groot, zou je kunnen zeggen. Iedereen kent elkaar daar, het is ook een familie. De mensen zijn echt met je bezig, om je beter te maken. Er komen veel jonge voetballers die een stap willen maken en daar helpen ze je bij. In de staf werken nog mensen die ik ken, met Tim Breukers heb ik nog samengespeeld.’’

Het is de tweede ontmoeting tussen Telstar en Heracles in korte tijd. Eind augustus verloor Telstar in een oefenwedstrijd met 4-0. Toch gelooft Plet dat Telstar een stunt neer kan zetten. ,,Toen was het nog de voorbereiding, we waren nog niet honderd procent fit en op elkaar ingespeeld. We speelden ook met veel jonge spelers. We zijn naar elkaar toegegroeid in die paar maanden. We hebben meer vastigheid. Het wordt een heel andere wedstrijd.”

Trainer Andries Jonker onderschrijft die woorden. ,,Wij speelden toen met een zeer onervaren achterhoede. Als je die opstellingen naast elkaar legt, zie je dat we nu heel andere namen hebben staan. Ik heb gisteren gevraagd aan de spelers om hun hand op te steken als ze denken dat we niet van Heracles kunnen winnen. Als iemand dat had gedaan, had ie van mij naar huis gemogen. Je moet daarheen gaan om te winnen. Dat betekent niet dat we Heracles onderschatten of onszelf overschatten. Als de verhoudingen kloppen, winnen zij van ons. Maar het leuke van sport is dat je altijd een kans hebt. Er ligt druk op bij hun na de resultaten van de afgelopen weken. Zij moeten, wij willen heel graag.”

Jonker kan in Almelo niet beschikken over aanvoerder Frank Korpershoek en de zieke Sebastian Soto. Hij testte negatief op corona, maar blijft wel thuis. Ilias Bronkhorst is een twijfelgeval.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen