Premium

Hockeyer Yannick van der Drift (23) van Bloemendaal probeert wat positiefs te halen uit ’coronapauze’: Spits doet meer in de sportschool en werkt aan zijn techniek

Yannick van der Drift scoort namens Bloemendaal tijdens de finale van de play-offs om de Nederlandse titel vorig jaar tegen Kampong.
© Foto ANP
Castricum

Hockeyer Yannick van der Drift van Bloemendaal mag niet voluit trainen, maar de 23-jarige Castricummer probeert toch wat positiefs uit de ’coronapauze’ te halen. „Tijd nemen om beter te worden.”

Van der Drift (23) is een klein beetje jaloers op zijn teamgenoten die bij de nationale selecties zitten; zij mogen wel volle bak trainen. De aanvaller van het andere oranje probeert er echter het beste van te maken. „Als spits kan ik veel op het doel afwerken, dat vind ik uiteraard wel leuk. Natuurlijk had ik liever net als de internationals voluit willen trainen, maar ik ben al heel blij dat we gewoon in groepjes van vier op het veld kunnen staan. Een verdediger zal het trainen op duels missen, maar ik heb daar als aanvaller minder last van”, vertelt de in Amsterdam woonachtige juridisch adviseur.

Meer nieuws uit Sport Regionaal